LÖYTÖTAVARAT LEIRIN JÄLKEEN

Nimellä varustetut tavarat, jotka löydetään leirin jäljiltä, lähetetään kootusti lippukuntaan, jos muuta ei sovita. Niitä ei löydetty. Kannattaa siis AINA merkitä kaikki omat tavarat nimellä (ja paikkakunnalla), muuten niille ei osata tehdä mitään ja niitä säilytettiin 1 kk eli to 7.9.2023 asti, jonka jälkeen ne kaikki laitettiin kierrätykseen. 

Leirin jälkeen löytötavaroita saattoi kysyä leirinjohtajalta (etunimi.sukunimi@gmail.com tai 040-4166 777). Olisi voinut kysyä, jos epäili, että jotakin olisi jäänyt leirille. 

Leirin sivuille laitettu kuvalista on nyt poistettu, koska esineitä ei enää pidetä tallessa. 

Versoleireillä aikaisemmin arvokkaimmat löytötavarat ovat olleet mm. kultasormus, läppäri, kännykkä. Missään niissä ei ollut nimeä ja oli vaikea löytää niille omistaja.   

HUTILUSLAATIKOSTA TALTEENOTETTUJEN TAVAROIDEN LINKKI: 

Linkki oli tässä

Leiripuhelin 046 – 6558 759 (24 h)

ma 24.7. klo 12 – su 6.8.2023 klo 13

Leiri-t-paidat ja leirihupparit pystyi tilaamaan linkin kautta ke 31.5.2023 klo 23.59 asti

Paidat ja hupparit sai leirille tullessaan eikä ylimääräisiä kappaleita ollut tilattu. . 

VASTAUKSIA USEASTI KYSYTTYIHIN KYSYMYKSIIN:

Lähde etsimään Nestori Miikkulaisen aarrearkun avaimia!

Katsotaan, löydämmekö leirin aikana ne kaikki niin, että arkku saadaan auki ja arkun salaisuus paljastuu! 

Kannattaa seurata vihjeitä! 
 

Vihje23 instagrammissa: @vihje23 ja facebookissa vihje23

 

Kuva edellisen versoleirin Pleissi19:n iltanuotiolta

LEIRIN AJANKOHTA

 Viralliset päivämäärät 2023 ovat:

  • ma 24.7. – pe 28.7.2023 Rakentamisleiri ja rakentamiskoulutus 
  • pe 28.7. – la 5.8.2023 Yli 10-vuotiaiden leiriaika (yhteiset 4 alaleiriä, loppuaika sudenpentujen kanssa)
  • ti 1.8. – la 5.8.2023 Sudenpentujen leiriaika (yhteiset 4 alaleiriä 10-14 -vuotiaiden kanssa)
  • ti 1.8. – la 5.8.2023 Perhealaleiri 
  • la 5.8. – su 6.8.2023 Purkuleiri

LEIRIHUUTO

Yy, kaa, koo

Vihje-kaa-koo!

Mikä siellä versoo?

Tyrsky, Lieska, Vyöry ja Puhuri

Välähdys mukana tietenkin

Tässä LINKKI tiedostoon, josta kuulet huudon tarkan rytmityksen! 

LEIRILAULU

Tässä LINKKI leirinlaulun sanoihin! 

Samoin tässä  LINKKI mp3-tiedostoon: voit kuunnella, miltä leirilaulu kuulostaa!

Voit kuunnella sitä myös 9.6.2023 alkaen spotify’sta ja youtubesta. 

LINKKI spotify’hyn

LEIRIPAIKKA

Seuraava versoleiri Vihje23 järjestetään Etelä-Karjalan Partiolaiset ry:n leirialueella HEPOHIEKASSA kesällä 2023. Paikka on Saimaan rannalla Taipalsaaren kunnan Kyläniemessä. (LINKKI LEIRIPAIKAN OMILLE SIVUILLE). Leiripaikan osoite on Heponiementie 183, Kyläniemi
 
Perille pääsee autolla – myös linja-autolla – mutta maantieyhteys on toteutettu Kyläniemen lossin (n. 500 m) kautta. (LINKKI LOSSIN SIVULLE). Lossilla on neljä 20 min taukoa liikennöinnissä päivän aikana: 09.00-09.20, 11.40-12.00, 17.00-17.20 ja 19.40-20.00 . Lossin hyötykuorma on 60 tonnia eli n. 14 henkilöauton verran. 
 
Samalla paikalla järjestettiin versoleiri 2015 ”Helpeen helistäjä”. (LINKKI AJO-OHJEESEEN LEIRIPAIKALLE)
 

Lossin jälkeen ajetaan Kyläniementietä n. 5,7 km, jonka jälkeen käännytään vasemmalle Vaiviontielle. Vaiviontietä ajetaan n. 1 km ja jatketaan suoraan Heponiementietä (Vaiviontie kääntyy oikealle), jota ajetaan n. 1,8 km ollaan perillä leirin kääntöympyrässä. Tästä eteenpäin ei pääse autolla. Autot parkkeerataan vasemmalle lähtevän metsäautotien varteen ohjauksen mukaisesti. Vaiviontie ja Heponiementie ovat yksikaistaisia, joten niissä ajetaan varoen vastaantulijoita – kohtaamistilanteet eivät onnistu joka paikassa. Leirien alkaessa ja lopussa yksikaistaisella osuudella on liikenteenohjaus. 

LEIRIALUEEN KARTTA

LEIRIN RAKENNE - ALALEIRIT

Leiri koostuu viidestä alaleiristä. Perhealaleiri Välähdyksessä leiriläiset ovat alle kouluikäisiä. Muissa alaleireissä leiriläiset ovat 7-14 -vuotiaita. Kun sudenpentualaleirejä ei ole erikseen, lippukunnan kaikki 7-14 -vuotiaat leiriläiset ja lippukunnan samoajat, vaeltajat ja aikuiset majoittuvat samaan alaleiriin. Ohjelmalaaksoja ei ole erikseen, vaan alaleirit huolehtivat vastaavasta ohjelmatarjonnasta. Niinpä alaleirit muodostavatkin leirin ytimet. 

10-14 -vuotiaiden ohjelma on suunniteltu kestävän 8 vrk (pe 28.7. – la 5.8.2023). Alle 10-vuotiaden leirioghjelma on suunniteltu 4 vrk:ksi eli ti 1.8. – la 5.8.2023. 15 vuotta täyttäneet järjestävät leiriä ja ovat erilaisissa työtehtävissä. Heille on myös omaa ohjelmaa. Kaikki majoittuvat telttoihin tai muuhun mukana tuotuun majoitteeseen, kiinteitä sisämajoitustiloja ei ole käytännössä käytettävissä. 

VÄLÄHDYS-PERHEALALEIRI (Koko Suomi) 

ALALEIRI TYRSKY (pääkaupunkiseutu) Espoo, Helsinki, Vantaa

ALALEIRI LIESKA (eteläinen Suomi) Hanko, Lahti, Turku

ALALEIRI VYÖRY (läntinen Suomi) Kauhava, Seinäjoki, Tampere

ALALEIRI PUHURI (itäinen Suomi) Hämeenlinna, Joensuu, Jyväskylä, Saksa

Hyvä yhteenveto leiristä on jäljempänä yleisesitteessä! 

 

Sudenpennut leirillä 

Sudenpennut eli 7-9 -vuotiaat leiriläiset tulevat leirille neljäksi vuorokaudeksi (ti 1.8. – la 5.8.2023) ja he majoittuvat omaan lippukuntaansa perusalaleireihin omien tuttujen vanhempien lippukuntalaiskaverien kanssa. Tällä tavalla leirille tullessa on ympärillä heti tuttuja ihmisiä niin leiriläisissä kuin johtajissa eikä ole sitä haastetta kuin aikaisemmin, kun sudenpentualaleirit olivat erikseen, että ei tuntisi juuri ihmisiä. Etukäteen sovitaan jo lippukunnassa, missä majoitteessa kukin sudenpentu nukkuu ja kuka on heidän johtajansa. Sudenpentu tietää etukäteen, keiden kanssa hän majoittuu ja touhuaa.  

Sudenpennut eivät rakenna leirirakennelmia, koska isommat leiriläiset ovat rakentaneet tarvittavat rakennelmat alaleiriin leirin alussa. Samoin leirivaellus eli haikki on ollut ohjelmassa ennen sudenpentujen saapumista ja sudenpentujen saavuttua on vuorossa kolme teemapäivää, joihin osallistutaan. Kustakin teemapäivästä vastaa yksi alaleiri ja antaa ohjeet toimimiseen. 

Varsin paljon sudenpennut ovat mukana 10-14 -vuotiaiden (seikkailijat ja tarpojat) ohjelmassa, siinä on osittain sovellettuna asioita heidän ikätasolleen. Illalla sudenpennuilla on iltanuotion jälkeen kevennetty ohjelma verrattuna seikkailijoihin ja tarpojiin. 

VÄLÄHDYS – perhealaleiri

on edullinen mahdollisuus vanhemmille, joilla on alle kouluikäisiä lapsia. Välähdyksen ohjelma on väljä ja joustaa kunkin perheen tarpeiden mukaan. Niinpä tarvittaessa aamulla voi nukkua pitempään, ottaa päikkäreitä tai mennä muita ennen nukkumaan. Perheleirin ohjelma joustaa ja perheet voivat tarvittaessa
soveltaa sitä oman tilanteensa mukaan.

LINKKI VÄLÄHDYKSEN MAINOKSEEN (pdf, digi-versio)

LINKKI VÄHDYKSEN TULOSTETTAVAAN MAINOKSEEN (pdf, tulostettava versio)

Organisoitu leiriosuus kestää 4 vrk (ti 1.8. – la 5.8.2023), mutta erikseen sopimalla on mahdollisuus tulla myös aikaisemmin paikalle, jolloin ruokahuolto toimii ja voi käydä seuraamassa isompien ohjelmaa tai ottaa rauhallisesti omalla porukalla. Koko leirin ohjelmassa leirin tavoitteena on löytää seitsemän avainta, jotka kaikki tarvitaan päätösiltanuotiolle aarrearkun aukisaamiseksi. Perhealaleirin tehtävänä on yhden avaimen etsiminen. Kaikkiin avaimiin saadaan vihjeitä, mistä kunkin avaimen voi löytää.

Perhealaleiri antaa oivallisen tilaisuuden tulla omalla perheellä kokeilemaan telttaleirielämää turvallisessa ja organisoidussa ympäristössä. Jos päivällä oman alaleirin ohjelma ei kiinnosta, vieressä on neljä lippukuntaleirin kokoista alaleiriä, joissa voi vierailla katsomassa isompien puuhia tai sitten käydä vaikka uimassa Saimaassa Hepohiekan biitsillä vanhemman kanssa.

Keskuskeittiön vieressä on leirisairaala (teltassa) ja kahdesti päivässä avoinna oleva leirikioski. Lähin sairaala on 65 km päässä Imatralla, mutta leirillä on paikalla lääkäri ja jokaisessa alaleirissä on ensiaputaitoisia ihmisiä. Aikuisten käytettävissä on samoin pari kertaa päivässä auki oleva johtajakahvio (kerran iltapäivällä ja toisen kerran illalla). Kahtena iltana on yli 15-vuotiaille tarkoitettu johtajahuoltoilta koko leirin järjestämänä. Aikuiset voivat osallistua johtajasaunavuoroihin puoleen yöhön asti ns. isossa saunassa. Päivällä lämpiää ns. pikkusauna Välähdyksen lähellä sovittuun aikaan. Se on perhealaleirin käytössä ja siis myös pienten lasten pesupaikkana. 

Versoleirikeittiöt käytössä alaleireissä

Ruoka valmistetaan pääosin alaleirien keittiöissä. Siellä kullakin alaleirillä on käytettävissään 2 tai 3 versoleirikeittiö(kalustoa). Rakennusleirin aikaan keittiöille on rakennettu sadekatokset ja versoleirikeittiöt on asennettu käyttövalmiiksi. Versoleirikeittiöitä on 10 kalustoa ja ne saatiin käyttöön Pleissi19-versoleirillä, jolloin vartioalaleirien leiriläiset tekivät niillä ruokaa. Välähdys-alaleiri syö edellisestä poiketen keskuskeittiöllä. 

Jos haluat tietää enemmän versoleirikeittiöistä, voit lukea TÄÄLTÄ LINKISTÄ

Tarkempaa tietoa ilmoittautumisesta

Kaksi ensimmäistä perheestä maksavat täyden hinnan ja seuraavat perheenjäsenet saavat 80€ alennuksen yli 10-vuotiaiden leirimaksusta ja 40€ alennuksen sudenpentu- ja perheleirin leirimaksusta. Rakentamisleiri ja purkuleiri ovat ilmaisia, mutta niille pitää ilmoittautua normaalin ilmoittautumisen yhteydessä tai sitten myöhemmin erikseen, jos varsinaisen ilmoittautumisen aikana ole ollut vielä tiedossa mahdollisuutta osallistua niihin. 

Ilmoittauduttaessa maksetaan 90€ etumaksu henkilöltä verkkopankin kautta ja loppuosa, jossa otetaan huomioon alennukset, laskutetaan sähköpostitse annettuun osoitteeseen siten, että loppumaksun eräpäivänä on 3.5.2023. Jos ilmoittautumisen yhteydessä on tarvetta muihin maksujärjestelyihin, otetaan yhteys Nana Kivimäkeen, jonka kanssa sovitaan tilanne. 

KESÄTYÖTAKUU: 15.5.2023 mennessä ilmoittaessa saa kaikki maksamansa maksut takaisin lyhentämättäminä, jos on siihen mennessä saanut tiedon kesätöistä, jotka estävät leirille osallistumisen. 

KESÄLOMATAKUU: 15.5.2023 mennessä ilmoittaessa, että työnantajan ilmoittamat kesälomat leirille ilmoittautuneelle eivät mahdollistakaan osallistumista leirille, palautetaan kaikki maksetut leirimaksut lyhentämättäminä. 

Voit hakea leirimaksuun helpotusta (max. 50%) sähköpostilla vapaamuotoisesti kertoen, miksi Sinulle pitäisi antaa ko. helpotus. Lähetä anomuksesi sähköpostisosoitteeseen nana.kivimakiATsvk.fi niin, että se on perillä 31.3.2023 klo 23.59 mennessä. Leirinjohtajat käsittelevät kaikki hakemukset samalla kertaa ja tuloksen hakemukseen saa omaan sähköpostiinsa 6.4.2023 mennessä. Tarvittaessa palautetaan maksua takaisin, jos etumaksu on ollut enemmän kuin päätetty tuettu hinta, muuten helpotus otetaan huomioon huhtikuussa lähetettävässä loppuosan laskussa.  (0-2 -vuotiaat 0€) 

KYSYTYT ILMOITTAUTUMISTIEDOT

Ilmoittautumisen (yksi henkilö kerrallaan) yhteydessä kysytään:

Sivu 1 – tuletko pitkälle leirille 8 vrk vai lyhyeelle 4 vrk leirille  – valitaan ilmoittautujan ikähaarukan mukaan 

Sivu 2 (* = pakollinen kenttä) 

 • etunimi *
 • sukunimi *
 • lähipostiosoite *
 • postinumero ja postipaikka *
 • sähköposti *
 • syntymäaika * 
 • sukupuoli * 
 • samasta perheestä muut tulevat henkilöt (perhekohtaista loppulaskua varten) 

HUOLTAJA TAI LÄHIOMAINEN 

 • nimi *
 • puhelin *
 • sähköposti * 

TERVEYS

 • Erityisruokavalio, jota noudatat päivittäin sekä ruoka-aineallergiat ja jokaisen mainitun allergian laajuus (esim. kypsä/raaka kasvis, mausteseokset jne) ja vakavuus (esim. anafylaksia)
 • Tietoa terveydestäni leirin järjestäjille; esim. astma, paniikkihäiriö, epilepsia, ADHD, eläinallergia.. 
 • Särkylääkkeet, joita leiriläiselle saa tarvittaessa antaa
  • ei mitään särkylääkettä
  • ibuprofeeni
  • parasetamoli
 • Asioita, joita leirin järjestäjien olisi hyvä tietää esim. unissakävely, aistiyliherkyydet, ryhmätilanteiden pelko, yökastelu,… 

LIPPUKUNTA

 • Luettelo versolippukunnista (johon kuuluu itse tai vanhemman lapsi kuuluu) 
 • Muu lippukunta
 • En ole partiolainen

PARTIOJÄSENYYS

 • Onko voimassa leirin aikana 
 • Haluaako erillisen leirivakuutuksen (lisämaksu), joka vastaa partiovakuutusta 

YLI 15-VUOTIAAN LEIRIPESTITOIVEET 

 • lista vaihtoehdoista 
 • voi kertoa, jos on jo sopinut leiripestistä (Huom! Alaleirin pestijohtajan hyväksyntä tarvitaan muihin pesteihin kuin staabin pesteihin! Osa pesteistä on osa-aikaisia, jolloin alaleirin pestijohtajan kanssa sovitaan täydentämisestä – viimeistään leirillä) 

LEIRIRAKENTAMINEN

 • Osallistun rakennusleirille ma 24.7. – pe 28.7.2023 (ilmainen) 
 • Osallistun leirirakentamiskoulutukseen ma 24.7. – pe 28.7.2023 (ilmainen) 
 • osallistun purkuleirille la 5.8. – su 6.8.2023 (ilmainen)
 • Olen kiinnostunut jos aikatauluni antaa myöden (ilmoita viim 11.6.)

MUITA TIETOJA joita ei ole vielä ilmoitettu: esim. jos osallistut koko leiriä lyhyemmäksi aikaa tai vain osittain rakennusleirille .

ILMOITTAUTUMISLINKIT JA LEIRIMAKSUKUVAUS

Jatkoilmoittautuminen päättyi 28.4.2023

PÄIVÄHINTAILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYI 3.7.2023

Huom! Lue ensin UKK-materiaali alla, jos et valmiiksi tiedä yksityiskohtia!

Ilmoittautumistiedot eivät tallennu, jos keskeytät ilmoittautumisen.  

ILMOITTAUTUMINEN ON PERILLÄ, KUN SAAT SÄHKÖPOSTIISI VAHVISTUKSEN ”VAPIKSEN TAPAHTUMISTA”. Jos et saa, laita viestiä Nana Kivimäelle (etunimi.sukunimi@svk.fi)

Loppuosanottomaksun sähköpostilaskujen lähettäminen on alkanut 13.4.2023 ja ennakkotietojen mukaisesti eräpäivä on 3.5.2023. Laskun lähettäjänä on ”services.europe@liaison.com”.

Ulkomaalaisille tulijoille on englanninkielinen ilmoittautuminen, johon linkin saa Nana Kivimäeltä. 

 •  

Päivähinnalla ilmoittauduttaessa 35€/vrk ja alle 3-6 -vuotiaaat 20€/vrk ja 0-2 -vuotiaat 0€/vrk.  (29.4.2023 – 3.7.2023 ilmoittaudutaan päivähinnalla) 

Rakentamisleirille, leirirakentamiskoulutukseen sekä purkuleirille ilmoittaudutaan ilmoittautumislomakkeen lopussa ja kiinnostuneet, jotka eivät ole varmoja, tulevatko, voivat ilmoittaa niihin tässä vaiheessa vain kiinnostuksensa ja varmistaa tulonsa tulostaan 11.6.2023 mennessä. 

LOPUSSA TARKEMPIA TIETOJA ILMOITTAUTUMISESTA

LEIRIN JOHTO

Leirin johto koostuu 12 henkilöstä:

  • leirinjohtaja Ari Kastepohja (Jyväskylän Versot) 
  • apulaisleirinjohtaja Iina Vesisenaho (Sarka-Versot) 
  • VÄLÄHDYS-perhealaleirinjohtaja Kati Larkkonen (Jyväskylän Versot) 
  • TYRSKY-alaleirinjohtaja Jouni Riuttanen (Espoon Leppäversot) 
  • LIESKA-alaleirinjohtaja Kimmo Salakka (Lahden Versot) 
  • VYÖRY-alaleirinjohtaja Jussi Puuri (Tampereen Versot) 
  • PUHURI-alaleirinjohtaja Mila Huovinen (Joensuun Haka-Versot) 
  • huoltojohtaja Jukka Tuomela (Turun Versot) 
  • rakennusjohtaja Aake Huurresalo (Hämeen Haka-Versot) & vt. rakennusjohtaja Tuomas Luotola (Hämeen Haka-Versot) 
  • ruokahuoltojohtaja Mikko Kaikkonen (Lahden Versot) 
  • toimistojohtaja Aarni Salomaa (Jyväskylän Versot) 
  • turvajohtaja Daniel Lähdesmäki (Sarka-Versot) 

Lisäksi leirijohdon kokouksiin osallistuu

  • nuorisosihteeri Nana Kivimäki (Suomen Vapaakirkon Nuoret ry eli SVN) 

VAKUUTUSTURVA

Koska kysymyksessä on partioleiri, oletetaan, että osanottajat ovat maksaneet partiojäsenmaksun ja saavat silloin partiovakuutuksen tarjoaman vakuutusturvan. Muussa tapauksessa osallistujat hankkivat itse oman vakuutusturvan oman vakuutuksen (esim. matkavakuutus tai kattava kotivakuutus) kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä on myös mahdollisuus hankkia partiovakuutusta vastaava vakuutusturva lisämaksusta leirinjärjestäjän kautta. 

Yllämainittujen kesätyötakuun ja kesälomatakuun lisäksi ei ole muita tilanteita, joissa leirinjärjestäjä palauttaa maksetut leirimaksut takaisin osallistujalle. Peruutettaessa ilmoittautuminen ennen jälkimmäisen maksuosuuden maksamista, etumaksu jää leirinjärjestäjälle toimistokuluihin. Partiolaisten jäsenmaksuun kuuluvassa partiovakuutuksessa on peruutusturva, jolloin korvausta haetaan suoraan vakuutusyhtiöltä.

Partiovakuutus on toissijainen eli jos osallistujalla on käytössä vakuutus, joka kattaa leiriin liittyvät korvattavat asiat, korvaukset haetaan sieltä. 

Vuonna 2023 partiovakuutus on Lähitapiolassa. Linkki Suomen Partiolaisten partiovakuutusinfoon. 

ESITTEET JA JULISTE

LEIRIKIRJEET

Ensimmäinen leirikirje lähetetään ilmoittautuneille huhtikuussa, jolloin saat kirjeen joko suoraan tai lippukuntasi kautta. Kirjeessä ovat sitten ajo-ohjeet ja varusteluettelot sekä muuta tarpeellista tietoa leiriin liittyen. Yleiset leirikirjeet julkaistaan myös leirin nettisivuilla. 

Linkki ensimmäiseen leirikirjeeseen (päivitetty versio) 

Linkki toiseen leirikirjeeseen (lähetetty ilmoittautuneille 22.6.2023)

Leirille saapuessasi saat brodeeratun leirimerkin, alaleirihuivin ja leirivihkon sekä opastuksen omaan alaleiriisi. 

LEIRITUOTTEET

Ilmoittautumismaksuun kuuluu alaleirihuivi ja  brodeerattu leirimerkki. Ne leiriläinen saa tullessaan leirille rekisteröinnin yhteydessä. 

Ilmoittautumismaksuun kuuluu alaleirihuivi ja  brodeerattu leirimerkki. Ne leiriläinen saa tullessaan leirille rekisteröinnin yhteydessä. 

Ilmoittautuneille on lähetetty toukokuun puolessa välissä tieto siitä, että leirituotteita voi tilata leirin nettisulla olevan linkin kautta toukokuun loppuun asti.   Näitä tuotteita saa vain tilaamalla määräaikaan mennessä. 

VASTUULLINEN LEIRIN JÄRJESTÄJÄ

Leirin vastuullinen järjestäjä on Suomen Vapaakirkon Nuoret ry (SVN). SVN koordinoi valtakunnallista versopartiotyötä ja tukee versopartiolippukuntia, jotka toimivat vapaaseurakuntien yhteydessä. Mm. kaikki Versojen yhteinen rahaliikenne kuten versoleiri näkyy SVN:n nimissä. 

 

SEURAA VIHJE23'A SOMESSA

face-logo
instagram-logo

Seuraa myös versoelämää somessa: