ala

Versopartiolaisten partioleiri VIHJE23 järjestetään heinä-elokuun vaihteessa 2023 Saimaan rannalla Hepohiekan leirialueella. Tervetuloa mukaan!

Leirille ovat tervetulleita kaikki versopartiolaiset ja partiotoiminnasta kiinnostuneet ikään katsomatta – nuorin leireille osallistunut on ollut 19 päivää vanha ja vanhin 86-vuotias. Leirillä nautitaan suomalaisesta luonnosta ja eletään leirielämää tehden asioita yhdessä. Niinpä leirille tuleminen ei edellytä suuria taitoja, mutta mahdollistaa niiden kehittämisen.

Majoitus on omissa teltoissa kauniilla kankaalla Saimaan äärellä hiekkabiitsin tuntumassa. Rajoitetusti on mahdollisuus tulla matkailuautolla tai asuntovaunulla, kun tästä sopii etukäteen; sähkön saanti on rajallista.

PERHELEIRI OSANA VERSOSUURLEIRIÄ

Koko leiri koostuu viidestä alaleiristä: neljä alaleiriä on muodostettu yli 7-vuotiaisista partiolaisista johtajineen ja viides alaleiri, Välähdys, tuo perheet yhteen. Perheleiri on hieman pitkää leiriä lyhyempi, ti-la 1.-5.8.2023. Perheleirissä eletään ja touhutaan aikuiset ja alle kouluikäiset lapset yhdessä – mukaan voi siis tulla omien vanhempien, isovanhempien tai vaikka kummien kanssa.

Koko leiri rakentuu alaleirien kautta – niissä leiriarkea eletään vanhojen ja uusien kavereiden kanssa, mutta yhteisissä ohjelmissa tutustutaan myös muihin leiriläisiin. Perheleirillä on omaa, alle kouluikäisille suunniteltua ohjelmaa, mutta osallistumme myös leirin yhteiseen touhuun.

PERHELEIRI VÄLÄHDYS

Perheleirin ohjelma on väljä ja joustaa kunkin perheen tarpeiden mukaan. Niinpä tarvittaessa aamulla voi nukkua pitempään, ottaa päikkäreitä tai mennä muita ennen nukkumaan. Osallistumme koko leirin ohjelmaan omalta tärkeältä osaltamme, ja etsimme oman Välähdys-avaimemme yhteisen aarrearkun avaamiseksi.

Perheleiri majoittuu omalla alueellaan, ja käytössämme on saunarakennus, jossa hoituvat peseytymiset ja muu huolto. Perheleiri ruokailee keskuskeittiöltä, lisäksi yhteisistä ruokailuajoista poikkeaviin aterioihin perheleirin käytössä on tarvittaessa saunamökin pikkukeittiö mikroineen. Hepohiekan pitkä, matala hiekkaranta antaa oivan mahdollisuuden rantaleikkeihin, ja metsän siimes suorastaan kutsuu seikkailuun.

Perheleirin aikuiset voivat käydä oman perheen tilanteesta riippuen avustamassa leirin työtehtävissä esimerkiksi ohjelmassa tai huollossa, mutta tämä sovitaan erikseen tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan. Aikuiset voivat myös osallistua leirin johtajahuoltoon esimerkiksi johtajakahvilassa tai johtajasaunoissa.

Ilmoittautuneille lähetetään ennen leiriä leirikirje, josta löytyvät esimerkiksi varustelistat ja muita vinkkejä leirielämään. Perheleiriin kannattaa kuitenkin jo valmiiksi varautua tuomaan oma majoite, sillä lippukuntien teltat menevät pääsääntöisesti partioikäisten käyttöön.

TIUKAT FAKTAT JA ILMOITTAUTUMINEN

Perheleiri
– ajankohta: ti – la 1.-5.8.2023
– leiripaikka: Hepohiekan leirialue, Heponiementie 183, Kyläniemi, Taipalsaari
– kohderyhmä: alle kouluikäiset lapset yhdessä ”omien aikuisten” kanssa; mikäli perheeseen kuuluu kouluikäisiä ei-partiolaisia lapsia, heidän toivotaan osallistuvan ensisijaisesti ikäkauden mukaiseen ohjelmaan, vaikka majoittuminen oman perheen kanssa perheleirissä onkin ok niin sovittaessa

Hinnat
viimeistään 31.3.2023 ilmoittautuneet
– aikuiset ja 7-vuotiaat ja vanhemmat* 130 euroa
– 3-6 -vuotiaat 40 euroa
– 0-2 -vuotiaat 0 euroa
1.4.-3.7.2023 ilmoittautuneet
– aikuiset ja 7-vuotiaat ja vanhemmat* 140 euroa
– 3-6 -vuotiaat 40 euroa
– 0-2 -vuotiaat 0 euroa

Leirillä voi vierailla myös yksittäisiä päiviä, jolloin hinta on 35 euroa/vuorokausi 7 vuotta täyttäneiltä ja 20 euroa/vuorokausi 3-6 -vuotiailta. Samat hinnat koskevat myös ”omin eväin” tulijoita.

* Ikä = 2023 – syntymävuosi

Jokainen leirille tulija ilmoitetaan leirin nettisivuilla olevien linkkien kautta täyttämällä ilmoittautumislomake sekä maksamalla lopussa verkkopankin kautta leirin etumaksu.

Ilmoittautumiseen koko leiriksi

Päiväilmoittautuminen

Maaliskuun loppuun mennessä ilmoittautuneilta laskutetaan loppuosa sähköpostitse huhtikuussa (eräpäivä toukokuun alussa), myöhemmin ilmoittautuneille myöhemmin. Mahdolliset alennukset otetaan huomioon loppumaksussa.

Ilmoittautumisissa on kesätyö- ja kesälomatakuu 15.5.2023 saakka, johon asti voi perua osallistumisensa (täysi palautus), jos saikin kesätöitä tai kesäloma ei ajoitukaan leirin ajaksi.

LISÄTIETOA

Katso tarkemmin leirin netti-sivuilta, josta näet paljon muuta tietoa leiristä!

Seuraa leiriä sosiaalisessa mediassa: facebook vihje23 ja instagram @vihje23. Leirin nettisivuille tulee lisää tietoa jatkuvasti — käy kurkkaamassa!

ranta