Sopiva rinkan paino on ikuisuuskysymys. Versovaellukselle osallistuville tätä filosofista tuskaa helpotetaan kokoamalla osallistujille varustelista, josta löytyvät pakolliset henkilökohtaiset ja vaellusryhmä- ja ruokakuntakohtaiset varusteet sekä suosituksia vapaaehtoisista varusteista. Lisäksi sinulla on ehkä näkemystä varusteista, joita itse haluat kantaa. Osallistuja vastaa itse henkilökohtaisista varusteiden kantamisesta ja omasta osaltasi vaellusryhmän- ja ruokakuntasi varusteista.

Vaellusryhmä on n. 4-10 osallistujan joukko, joka kulkee samaa reittiä ja jonka mukana yövyt ja valmistat ruoat. Ruokakunta on se vaellusryhmän 3-4 henkilön osajoukko, jonka kanssa valmistat ja jaat yhteiset lämpimät ateriat.

Vaellusryhmän johtaja huolehtii kantamusten painon jakamisesta osallistujien kantokyvyn mukaan. Nyrkkisääntö on: jos olet normaalikuntoinen on ehdoton enimmäispaino kantamuksellesi 1/3 painostasi. Sitä ei saa Versovaelluksella ylittää.

Tästä seuraa, että Kantamuksesi painaa iästäsi ja yleiskunnostasi riippuen n. 13-25 kg, josta ruokaa ja muuta yhteistä kantamusta on 4…10 kg. On erittäin tärkeää, että ilmoittautumisen yhteydessä kerrot rehellisesti arviosi siitä millaiseksi koet fyysisen kuntosi ja kantokykysi.

Sopivan kantamispainon kannalta melkeinpä tärkeintä on, että mukaan pakataan vaatteita kerroksittain käytettäväksi, jolloin kylmemmällä säällä ei vaihdeta eri vaatteita (jotka painavat) vaan lisätään olemassa olevien päälle (tai alle) kevyitä lisäkerroksia. Varusteista ja niiden hankkimisesta ostamalla tai lainaamalla tälle vaellukselle on tulossa oma juttunsa talven aikana. Samoin kevyestä retkiruoasta.

Christian Kivimäki