VERSOJEN PARTIOMATKA SAKSAN SISARPARTION LEIRILLE 30.7. – 7.8.2022

ILMOITTAUTUMINEN OLI AVOINNA 15.6.2022 ASTI!

Pleissi19-versoleirillä saimme vieraaksi Saksan sisarpartiostamme 10 partiojohtajaa. He esittivät kutsun versojen tulla vastavuoroisesti heidän kansalliselle Bundeslager2020-leirilleen. Koronan takia leiriä siirrettiin kaksi vuotta eteenpäin ja pitopaikkakin vaihdettiin. Uusi leiripaikka on:

 • Bundeszentrum Westernohe
 • Zum Weitstein 50
 • 56479 Westernohe

Kuva   Saksalaisten edelliseltä kansalliselta leiriltään 2018 (instagram)

Sisarpartiomme aloittaa rakennusleirin perjantaina 29.7.2022 ja me tupsahdamme sinne mukaan lauantaina 30.7.2022 iltapäivän alussa. Varsinainen n. 300 henkilön leiri (vain 12 vuotta täyttäneille) alkaa sunnuntaina 31.7.2022 ja päättyy lauantaina iltapäivällä 6.8.2022 (6 vrk) ja me jätämme leirin aikaisin sunnuntaiaamuna 7.8.2022. Me majoitumme mukanamme tuoduissa teltoissa ja omissa makuupusseissamme jne. Keskustelukielenä joko saksa tai englanti. Leirin ohjelma pyörii saksaksi, mutta saamme tulkkausapua.

Partiomatkapakettiin (260€) sisältyy

 • leirin osanottomaksu,
 • ICE-junakuljetukset leirialueen lähistölle (Montabaur)
 • paikalliskuljetukset leirialueelle,
 • yhteisten tavaroiden (mm. teltat, ym. tarvittava) kuljetuskustannukset
 • pienet partiotuliaiset saksalaisille leirinjärjestäjille

Vakuutukset kukin huolehtii itse käyttäen joko partiovakuutusta tai ottamalla oman matkavakuutuksen. Mahdolliset tarvittavat koronatestit kukin maksaa itse niiltä osin kuin ne ovat maksullisia, jos sellaisia on silloin enää.

Pääsääntöisesti matka Saksaan taitetaan lentämällä sillä tavalla kuitenkin, että kukin hankkii lentolippunsa joko itse tai sitten matkanjärjestäjä auttaa lippujen varaamisessa. Tämä on ryhmälippua halvempi vaihtoehto. Lentolippujen kohdalla kannattaa odottaa varsin pitkälle, milloin ne kannattaa ostaa. Matkallelähtijöiden kesken käydään keskustelua, miten kannattaa menetellä ja sovitaan yhdessä ja kerrotaan toisille, miten on toimittu.

Alustavasti on kaavailtu

 • menomatkaa Finnairilla AY1411 la 30.7.2022 HEL 07.40 > FRA 09.25
 • paluumatkaa Finnairilla AY1412 su 7.8.2022 FRA 11.45 > HEL 15.10

Kannattaa valita sellainen lentolippu, jossa on myös 8 kg käsimatkatavaran lisäksi 23 kg matkatavara lentokoneen ruumaan eli ei ihan halvinta lentolippua. Lentolippu maksaa luokkaa 250-300€ ilman paikanvarausta, jota ei varmaan tarvita tällaisella reilun 2 h lennolla.

On myös keskusteltu siitä, että jotkut lähtisivät pikkuautolla joko Ruotsin kautta tai ViaBalticaa pitkin. Silloin ajomatkaa molemmissa tapauksissa tulee esim. Jyväskylästä luokkaa 2200 km ja suositellaan kahta väliyöpymistä, jolloin matkaan pitää lähteä torstaina 28.7. ja paluu Suomeen asti lienee tiistaina 9.8.2022 riippuen, mitä muuta autoporukka päättää tehdä matkan varrella. Tällöin partiomatkapaketista hyvitetään maakuljetusten osuus Saksassa.

Jos matka peruuntuu, kukin käyttää omaa peruutusturvaansa lentolippujen suhteen, partiomatkapaketin maksun saa matkan peruuntuessa takaisin samansuuruisena kuin on maksanutkin. Sairastumistapauksissa kukin käyttää omaa vakuutusperuutusturvaa eli hakee korvausta joko partiovakuutuksesta (jäsenmaksu pitää olla maksettuna) tai omasta matkavakuutuksestaan.

OLETKO LÄHDÖSSÄ MUKAAN?

Vaatimuksena versoleirillelähtijälle on, että hän

 • on leirin aikaan ainakin 14-vuotias
 • pystyy kommunikoimaan joko saksaksi tai englanniksi suomen lisäksi
 • on valmis edustamaan versopartiota tarvittavissa ohjelmatilanteissa
 • on terve elämään ulkoleiriolosuhteissa ja matkustamaan ulkomaille
 • hoitaa omat lentolippunsa, vakuutusasiansa ja peruutusturvansa itse (hankintaan saa apua)
 • on hankkinut riittävän ajoissa oman passin tai EU-henkilökortin

Jos olet lähdössä leirille, mikäli se riippuu vain Sinusta, … 

(Ilmoittautuminen on  päättynyt)

(löydät linkin myös versosivulta kohdasta TAPAHTUMAT). Ilmoittautumisen yhteydessä pitää maksaa verkkopankissa 100€ etumaksu, joka on osa pakettimaksua. Loppuosa (160€) maksetaan toukokuussa 2022 eri laskulla. Ilmoittautuminen oli auki 15.6.2022 asti